Recept: frosé cocktail

Op zomerse dagen is een gekoelde rosé heerlijk, maar heb jij al eens een frosé cocktail gemaakt? Het is een samentrekking van ‘frozen’ en ‘rosé’ en dus een verfrissende cocktail. Ideaal tijdens een apero met vrienden of ter afkoeling op een warme zomerdag. Maar hoe maak je die juist?

Benodigdheden

  • 1 fles rosé (zelf hier uit te kiezen)
  • 100 g suiker
  • 225 g aardbeien
  • 125 ml water
  • 75 ml citroensap
  • een paar aardbeien voor de afwerking

Bereiding

  1. Giet de fles rosé in een kom en zet die 5 à 6 uur in de diepvries.
  2. Snij de aardbeien in stukjes.
  3. Kook water in een pan en voeg de suiker toe, breng aan de kook. Roer tot wanneer de suiker is opgelost en voeg nadien de aardbeien toe. Laat het mengsel nog 30 min rusten.
  4. Giet het aardbeienmengsel door een zeef.
  5. Schep de bevroren rosé in een blender. Voeg het citroensap, de aarbeiensiroop en een paar ijsblokjes toe tot het een glad mengsel is.
  6. Verdeel de frosé cocktail over verschillende coupes (recept is voor 5 personen).
  7. Werk de glazen af met een aardbei.